Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bosz: 'Komst Traoré nog niet helemaal rond'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 augustus 2016, 17.01 uur

De komst van spits Bertrand Traoré naar Ajax is nog niet afgerond. Dat zei trainer Peter Bosz zojuist tijdens een persconferentie. Wel gaf de trainer aan dat hij Traoré 'heel graag' wilt hebben.

De Telegraaf meldde vanochtend dat Ajax de centrumaanvaller uit Burkina Faso het komende seizoen gaat huren van Chelsea. Helemaal zeker is dat echter nog niet. 'Ik heb begrepen dat het nog niet helemaal rond is, dus het is niet vanuit mij goed om daar nu definitieve uitspraken over doen. Ik hoop dat het zo snel mogelijk rond komt', aldus Bosz. 

Lees ook: 'Ajax huurt Chelsea-aanvaller Traoré'

Bosz: 'Ik vind hem vrij compleet. Ik ben nu bijna twintig jaar trainer en ik ben heel, heel, heel weinig spelers tegengekomen die mij kunnen verrassen in de dingen die ze doen. Ik herinner me nog de eerste training in Abu Dhabi, dat we echt zoiets hadden van: "Wat heeft hij nu gedaan?"'

Bosz, die eerder bij Vitesse samenwerkte met Traoré, heeft sinds het vertrek van Arek Milik een vacature in de spits. De Pool vertrok onlangs voor ruim 30 miljoen euro naar Napoli.

Lees ook: Duurste verkoop in Ajax-historie: Napoli maakt 32 miljoen over voor Arek Milik

Omdat Traoré de hele voorbereiding heeft meegedaan met Chelsea, zou hij in theorie komende dinsdag al inzetbaar kunnen zijn voor het eerste duel van Ajax met FK Rostov in de play-offs van de voorronde van de Champions League. Ajax leverde eerder deze week een spelerslijst bij de UEFA in voor de wedstrijd tegen de Russen. Ajax gaf geen 32 maar 31 voetballers op zodat het de komende dagen nog een speler aan de selectie voor het Europese duel kon toevoegen.