Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Duel tegen Roda JC eindigt in gelijkspel in de Arena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 augustus 2016, 00.01 uur

Ajax wist vanavond niet te winnen van Roda JC. Het werd 2-2 in de Arena.

Het eerste doelpunt werd in de achtste minuut gemaakt door spits Kasper Dolberg. Minder dan tien minuten later maakte Adil Auassar van Roda JC al de gelijkmaker. Dolberg wist in de 44ste minuut weer te scoren. Daarna bleven doelpunten lang uit, tot Tom van Hyfte in de 90ste de bal na een vrije trap in het doel van Ajax wist te koppen.

De gelijkmaker van Roda JC kwam niet als een verrassing. Ajax oogde defensief kwetsbaar en gunde de tegenstander veel kansen. In de drie minuten extra tijd werd er niet meer gescoord, wel kreeg Frederic Ananou een tweede gele kaart en moest Roda JC korte tijd met tien spelers verder.

Wissel
Dolberg moest hij na een uur wijken voor Bertrand Traoré, de beoogde aanvalsleider van Ajax die pas vrijdag op huurbasis van Chelsea overkwam. De spits uit Burkino Faso wist zijn debuut niet met een doelpunt te voorzien. De mogelijkheden die hij kreeg gingen in het zijnet en hoog over.

Bij Ajax debuteerde niet alleen Traoré. Centrumverdediger Davinson Sánchez maakte in zijn eerst duel een redelijke indruk als vervanger van de geschorste Joël Veltman.

90+3. Afgelopen! #Ajax ziet Roda JC in de slotfase langszij komen... #ajarod pic.twitter.com/KkTB0eW2WL

— AFC Ajax (@AFCAjax) August 13, 2016