Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Vertrokken coach Rostov doet wel nog voorbereiding tegen Ajax'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 augustus 2016, 19.31 uur

Op 6 augustus stapte hij op bij zijn club Rostov. Maar vervolgens zat succescoach Kurban Berdyev wel gewoon in clubkostuum achter de bank voor de wedstrijden tegen Ural en Zenit Sint-Petersburg.

De coach die zijn contract bij Rostov inleverde om bij Spartak Moskou aan de slag te gaan, zou de spelers in de kleedkamer zelfs instructies hebben gegeven. Rostov speelt morgen in de Arena tegen Ajax in de laatste voorronde van de Champions League. Voor die wedstrijd heeft Rostov Berdyev ingeschreven als assistent trainer van de nieuwe coach Dimitry Kirichenko, zegt ESPN sportverslaggever en Ruslandkenner Michael Yohkin tegen voetbalprimeur.nl.

'Berdyev is Rostov. Er bestaat geen Rostov zonder hem'
Volgens Yohkin bestaat de kans dat Kurban Berdyev in de Arena zelfs gewoon op de bank zit bij Rostov. Mocht Berdyev zijn contractonderhandelingen met Spartak in de komende uren afronden, dan is hij er waarschijnlijk niet bij en dat zou volgens Yohkin niet slecht zijn voor Ajax. 'Zijn waarde voor dit team is immens. Geen andere ploeg in de wereld is zo afhankelijk van zijn coach als Rostov. Berdyev is Rostov. Er bestaat geen Rostov zonder hem. Hij nam de leiding over de ploeg tijdens het seizoen 2014/15 toen ze laatste stonden, behoedde hij de club voor degradatie en zorgde het seizoen daarop voor de grootste prestatie in de clubhistorie.' Die grootste prestatie was een tweede plek in de Russische competitie.

Maar de positie van Berdyev is niet het enige probleem bij Rostov. Spelers ontvangen al tijden geen salaris en velen van hen zouden staan te springen om met Berdyev te vertrekken naar Spartak. Ook wordt het team geteisterd door blessures, tenminste drie vaste waarden vielen uit in de wedstrijd tegen Zenit.

'Succes Rostov door geweldige tactiek'
Toch blijft Rostov een gevaarlijke tegenstander zegt Yohkin en dat zit hem met name in hun strakke organisatie. 'Vorig seizoen viel het succes van Rostov te verklaren door de geweldige tactiek. Berdyev is een tactisch genie, een van de beste coaches in de wereld om met een team zonder sterren te werken.'

Wikipedia