Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Vooraan in de rij voor Kanye's pop up store: 'gestruggled vanaf half twee vannacht'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2016, 17.51 uur

Gekte vanochtend (en vannacht) op de Rozengracht. Ruim vijfhonderd liefhebbers van rapper Kanye West verzamelden zich voor de opening van een speciale pop up store.

In de winkel is tot en met zondag een zeer exclusieve editie van Wests kledinglijn Pablo te koop. Amsterdam is één van de 21 steden in de wereld die een vestiging van de winkel krijgt en dus waren fans er in sommige gevallen al vroeg bij. 

'Ik heb gestruggled vanaf half twee vannacht', vertelt een fan die bijna helemaal voorin de rijs staat. 'Hij is the voice of a generation' vult een andere fan aan. 'In vind z'n stijl gewoon heel tof'.

Snapchat-gevoel
Presentatrice en hiphopfan Zarayda Groenhart snapt de fans in de rij wel. 'Alles wat hij aanraakt doet hij op zo'n manier dat je het Snapchat-gevoel krijgt. Zo van: het is er héél even, en je moet er bij zijn want het is zo weer weg.'

Overigens stond niet iedereen keurig in de rij om een kledingstuk te bemachtigen. 'Ik ben hier pas drie kwartier, ik ben sneaky in de rij gaan staan', biecht een fan op. 'Een medewerker zag me, maar die zei dat ik het goed had gedaan!'