Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Tim Krul bovenaan lijstje Ajax bij vertrek Cillessen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 augustus 2016, 11.49 uur

14 miljoen zou Ajax incasseren als de verkoop van Jasper Cillessen aan Barcelona doorgaat en voor al dat geld moet er natuurlijk een nieuwe keeper komen. Doelman Tim Krul die nu nu nog uitkomt voor het gedegradeerde Newcastle United zou bovenaan het verlanglijstje van Ajax staan.

Toch is het nog maar helemaal de vraag of Krul ook echt een realistische optie is, schrijft De Telegraaf. De keeper is namelijk een begrip in het Engelse voetbal, maar degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle naar de Championship, de Engelse eerste divisie. Bovendien is Krul een grootverdiener en zal Ajax eerst moeten bekijken of de doelman ook financieel 'haalbaar' is.

Lees ook: Bosz over mogelijk vertrek Cillessen: 'Natuurlijk is het vervelend'

Krul en Cillessen kennen elkaar goed van hun jaren bij het Nederlands Elftal. Op het WK in Brazilië loste Krul Cillessen af vlak voor het begin van de strafschoppenserie tegen Costa Rica. Krul stopte toen twee penalty's.

Het is overigens nog niet zeker dat Cillessen vertrekt. Maar uit voorzorg is de doelman al niet meer opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax tegen Willem II.