Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Pius Ikedia op het veld gereanimeerd tijdens wedstrijd van Lucky Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 augustus 2016, 19.43 uur

Oud-Ajacied en speler van Lucky Ajax Pius Ikedia is vanmiddag tijdens een wedstrijd tegen voetbalclub Haarlo in elkaar gezakt na een hartaanval.

De speler werd op het veld gereanimeerd en kwam weer bij kennis. Met een ambulance is hij vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Gelre FM sprak met teamgenoot John Bosman: 'Ineens op zo'n tien meter van me vandaan, zie ik hem zo neerstorten en ik dacht eerst hij heeft een blessure, hij kan niet meer verder. Maar toen bleek dat er toch wel iets heel anders aan de hand was.'

'Ik dacht jezus, kom alsjeblieft weer terug'
In eerste instantie leek het mee te vallen. Maar plots raakte de Nigeriaan buiten kennis. 'Ineens zie je dat hij gereanimeerd wordt, met mond-op-mondbeademing en druk op het hart. Maar het was wel serieus. Ik dacht jezus, kom alsjeblieft weer terug'. Artsen van Haarlo brachten Ikedia uiteindelijk weer bij. 

Bosman vertelt hoe wel meteen grapjes gemaakt werden toen hij in de ambulance lag. 'Richard Witschge maakte nog een klein grapje: "We hebben drie punten hier gepakt" en daar moest hij om lachen, dus dat is een goed teken denk ik.' Hoe het op het moment gaat met Ikedia is niet bekend.

Jubileumwedstrijd
Lucky 
Ajax won de jubileumwedstrijd, die gespeeld werd wegens het 60-jarig bestaan van Sportclub Haarlo, met 2-7. Doelpunten bij Lucky Ajax kwamen onder meer van Bosman, Richard Witschge en Kiki Musampa.