Start van hoofdcontent

Stad

nl

Diemenaren al jaren geteisterd door autokrasser: 'Het is als een mes in je hart'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 augustus 2016, 00.58 uur

Inwoners van de wijk Buitenlust in Diemen worden er moedeloos van. Al jaren worden zij geteisterd door een vandaal die het voorzien heeft op hun nieuwe auto's. De voertuigen worden bekrast en ruitenwissers worden afgebroken. De politie lijkt weinig te kunnen doen.

'Het is echt een drama en je kan er niets aan doen. Het is alleen maar schade waar je niets aan hebt. De mooiigheid is van de auto's af', reageert een van de buurtbewoners. 'Steeds aangifte doen helpt niet. De politie doet onderzoek, ze patrouilleren wel als het net gebeurd is. Verder gebeurt er niets.'

Volgens de buurtbewoners heeft de vandaal het vooral voorzien op nieuwe auto's. De meesten weigeren om hun auto's nog langer voor duizenden euro's te laten repareren, omdat de autokrasser steeds terugkeert.

'We hebben ook al mensen gesnapt op de camera, maar het is niet rechtsgeldig omdat je niet zomaar iemand mag opnemen. Ze zijn ook bijna niet te herkennen op de camera.' Hoewel de bekrassingen al zo'n drie jaar aanhouden, is er vooralsnog niemand aangehouden.