Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oud-Ajacied Pius Ikedia maakt het redelijk goed

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 augustus 2016, 16.33 uur

Het gaat redelijk met Pius Ikedia, de kleine oud-aanvaller van Ajax zakte dit weekend in elkaar tijdens een wedstrijd van Lucky Ajax. Hij werd op het veld gereanimeerd om vervolgens weer bij kennis te komen.

'Hij ligt nu in een ziekenhuis in Enschede, hij krijgt nog een MRI-scan en daarna wordt bepaald of hij weer naar huis mag', zegt zijn vriend en begeleider Zabih Etemadi. 'Tot nu toe is nog niet uit tests gebleken waardoor Pius afgelopen zaterdag in elkaar zakte.'

'Hij weet alleen nog dat hij duizelig werd tijdens de wedstrijd, verder niets. Hij heeft ook geen eerdere klachten gehad en voelt zich op dit moment ook niet ziek. Maar hij is natuurlijk wel een beetje bezorgd omdat er onzekerheid is over de oorzaak', zegt Etemadi. 

Lees ook: Pius Ikedia op het veld gereanimeerd tijdens wedstrijd van Lucky Ajax

'Jezus, kom alsjeblieft weer terug'
Het incident zorgde toch wel voor paniek op het veld. 'Ineens zie je dat hij gereanimeerd wordt, met mond-op-mondbeademing en druk op het hart', vertelt John Bosman. 'Maar het was wel serieus. Ik dacht jezus, kom alsjeblieft weer terug'. Artsen van Haarlo brachten Ikedia uiteindelijk weer bij.

Bosman vertelt hoe wel meteen grapjes gemaakt werden toen hij in de ambulance lag. 'Richard Witschge maakte nog een klein grapje: "We hebben drie punten hier gepakt" en daar moest hij om lachen, dus dat is een goed teken denk ik.'