Wervelend Jong Ajax laat niets heel van Achilles '29

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 september 2016, 09.42 uur

Voor doelpunten en spectaculair Ajax-voetbal moet je momenteel bij Jong Ajax zijn. De nummer twee van de Jupiler League legde gisteravond Achilles '29 over de knie: 7-1.

Op De Toekomst kwamen de bezoekers uit Groesbeek in de eerste helft nog wel op voorsprong. Met bij tijd en wijlen wervelend voetbal van met name Abdelhak Nouri stelde Jong Ajax nog voor rust orde op zaken. Door een doelpunt van Donny Van der Beek en twee van Mateo Cassierra werd het alweer 3-1.

Hoofdtrainer Peter Bosz zag hoe het tweede elftal er ook na rust lustig op los combineerde. Cassierra schoot nog twee keer raak, Vaclav Cerny liet zien hoe je uit een vrije trap scoort en uitblinker Nouri mocht uiteindelijk vanaf de penaltystip het zevende doelpunt maken.

De Jupiler League wordt momenteel aangevoerd door twee belofte-elftallen. Jong PSV staat een puntje voor op Jong Ajax en Volendam. Jong Ajax is op dit moment het meest scorende elftal van het betaalde voetbal, na zes wedstrijden heeft het team van coach Marcel Keizer al 21 keer gescoord.