Ajax begint Europa League met overwinning op Panathinaikos

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 september 2016, 18.56 uur

Ajax is de Europa League begonnen met een overwinning. Panathinaikos werd in Griekenland met 1-2 verslagen door doelpunten van Traore (1-1) en Riedewald (1-2).

Marcus Berg bracht Panathinaikos al in de vijfde minuut op voorsprong (1-0). De spits, vorige week ook al succesvol voor Zweden tegen Oranje, profiteerde van een fout van André Onana. De keeper verzuimde een voorzet klemvast te pakken.

Strafschop
Bertrand Traoré bracht Ajax in de 34e minuut op gelijke hoogte. De huurling van Chelsea vierde zijn eerste treffer voor zijn nieuwe ploeg. Jairo Riedewald zorgde in de 64e minuut voor de tweede treffer van Ajax, nadat Davy Klaassen een strafschop op doelman Luke Steele had geschoten.

Panathinaikos eindigde het duel met negen man. Ivan Ivanov kreeg in de 69e minuut zijn tweede gele kaart, hetzelfde overkwam Mubarak Wakaso kort voor tijd. Hakim Ziyech moest er in de 79e minuut af met een tweede gele prent.

Gelijkspel
De andere wedstrijd in groep G werd gelijkgespeeld. De wedstrijd tussen Standard Luik en Celta de Vigo eindigde in 1-1, zodat Ajax voorlopig aan de leiding gaat.

De doelpunten in Luik vielen al vroeg in de wedstrijd. De Franse middenvelder Mathieu Dossevi opende al in de derde minuut de score. Giuseppe Rossi maakte tien minuten later gelijk voor Celta de Vigo.

Over twee weken speelt Ajax in Amsterdam tegen Standard Luik.