Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Yentl en de Boer zetten verborgen liedjes in de spotlights

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 september 2016, 19.44 uur

Mooie liedjes zijn overal! In het nieuwe AT5-programma Zing een liedje van mij gaan Yentl en de Boer op zoek naar verborgen muzikale parels van Amsterdammers.

Zij halen liedjes die op Amsterdamse zolderkamers zijn geschreven en anders nooit het daglicht zouden zien uit de schaduw en plaatsen ze vól in de spotlight. Samen met een bekende artiest redden Yentl en de Boer een anoniem nummer van de de vergetelheid.

Lees ook: Yentl en De Boer maken beste theaterlied  

In de eerste aflevering van Zing een liedje van mij vragen Yentl en de Boer aan Niels Geusebroek of hij het nummer van de Amsterdammer Hicham Sarah wil bewerken. Wie zijn nummer ging bewerken, wist Hicham voor de definitieve uitvoering niet. 'De meeste liedjes die ik heb geschreven zijn ontstaan wanneer om 2.00 uur 's nachts. Ik vind het mooi om zonder drugs en alcohol in zo'n staat te komen van vermoeidheid en dan te schrijven', vertelt de Amsterdammer over zijn lied.

Maar is Hicham blij met de uitvoering van Niels? En wat is het verhaal achter het nummer? Bekijk de eerste aflevering van Zing een liedje van mij donderdag om 20.15 uur op AT5 of kijk nu alvast online!
abc5media_video_0