'We hebben de laatste tijd steeds twee keer per week gespeeld', rekende hij na de achtste zege op rij van zijn ploeg in verschillende competities. 'En toch hebben we weer tot de laatste minuut gevochten'.

'Ik ben vaak kritisch op mijn spelers', vervolgde Bosz. 'Maar donderdag moesten we tegen Standard Luik vol aan de bak en nu maakte FC Utrecht het ons erg lastig. We hadden het duel snel onder controle, maar kregen weinig kansen. We hadden ook geluk dat FC Utrecht niet naar 2-0 counterde. In de tweede helft verhoogden we de druk nadat we met drie verdedigers gingen spelen. Ik vond de zege verdiend maar het baart me zorgen dat we twee keer een doelpunt tegen krijgen uit een standaardsituatie. Dat is ons in het begin van het seizoen ook te vaak gebeurd'.

Ten Hag baalt

Trainer Erik ten Hag van FC Utrecht baalde na de wedstrijd. Hij had gehoopt op minstens een gelijkspel. 'Want dat had zeker gekund. Richairo Zivkovic had ons op 2-0 en misschien wel 3-0 kunnen helpen', doelde hij op twee missers van de spits die door Ajax verhuurd is aan FC Utrecht.

'Ik vond wel dat we er in de tweede helft niet echt meer aan te pas kwamen. Dat was jammer. Ajax speelde vol voor de winst, maar gaf veel ruimte weg. Daar verzuimden we van te profiteren. We hebben vooral voor rust aardig gespeeld maar uiteindelijk geen resultaat gehaald. Dat ligt aan onszelf', zei de trainer die Zivkovic na een klein uur wisselde.