Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Nouri droomt over toekomst: 'Lekker ballen, plezier maken én ver komen in de Champions League'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 oktober 2016, 19.10 uur

Ajax-watchers Kale en Kokkie spraken voor AT5 uitgebreid met misschien wel de meest besproken Ajacied van de afgelopen weken: Appie Nouri.

Na zijn debuut in het eerste van Ajax, waarbij hij gelijk het net wist te vinden, werd Nouri thuis feestelijk onthaald. Maar de uitgebreide aandacht die er de afgelopen weken was voor Nouri verandert hem niet, vertelt hij in gesprek met Kale en Kokkie.

'Ik kreeg in de jeugd ook vaak complimenten, maar ik ben de laatste persoon die naast z'n schoenen zal gaan lopen', vertelt Nouri. 'Ik kan me zo hard ergeren aan mensen die naast hun schoenen gaan lopen. Niet normaal. Ik zeg ook wel eens tegen m'n moeder dat ze me direct bij m'n oren moet pakken als ik dat ga doen!'

Een van de mannen die Nouri met beide benen op de grond houdt is Ajax-aanwinst Hakim Ziyech. 'Het is een fantastische jongen', vertelt Nouri. 'Van buitenaf krijg je misschien een ander beeld van hem. Maar hij is ook echt met me bezig.'

'Ver komen in de Champions League'
Nouri is, als één van de weinigen Ajacieden, een geboren en getogen Amsterdammer. 'Daar ben ik trots op, ja.' Vertelt hij. 'Het is toch mooi, dat je kan voetballen waar je bent geboren en opgegroeid. Lekker dicht bij huis.' Nouri heeft dan ook, trots als hij is op Amsterdam en Ajax, behoorlijk ambitieuze dromen. 'Ik wil wel eens met Ajax heel ver komen in de Champions League. We moeten gewoon lekker gaan ballen, plezier hebben en iedereen laten genieten. En dan ver komen. Ik kan me niet meer herinneren wanneer Ajax voor het laatst ver is gekomen. Ik wil dat nu weer bereiken'.