Start van hoofdcontent

Stad

nl

Basisschool De Horizon houdt leerlingen binnen na schietpartij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 oktober 2016, 13.43 uur

Basisschool De Horizon heeft alle buitenactiviteiten van de kinderen vanochtend afgelast, dit naar aanleiding van de schietpartij vanochtend op het Iwan Kanterplein.

Het bestuur van de school laat weten dat de lessen zijn begonnen. 'We hebben veel telefoontjes binnengekregen. De leerlingen moesten binnen blijven tot de politie het plein voor de school had vrijgegeven.' In een mail aan de ouders laat de school weten dat het slachtoffer van de schietpartij niets met de school te maken heeft. 

'Iedereen is geschrokken. De kinderen zijn binnen de school door hun eigen leerkracht opgevangen en gerustgesteld. Daarna is de schooldag gewoon begonnen', schrijft de school. 

Recherche is net met zeker 5 man de school in geweest om met kinderen te praten over schietpartij. Er is professionele hulp beschikbaar.

— Mark Schrader (@markschrader) October 4, 2016

Veel ouders en kinderen waren getuige van de schietpartij waarbij twee mannen het vuur openden op een man. Dat gebeurde pal voor de school waar op dat moment leerlingen aankwamen om aan hun schooldag te beginnen. Het slachtoffer van de schietpartij vluchtte volgens getuigen een woning in en is gewond geraakt aan zijn arm. Er is nog niemand aangehouden. 

Lees ook: Schietpartij in Osdorp vlakbij school, veel kinderen waren getuige