Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fatale brand Zuidoost na vertrek brandweer opnieuw opgelaaid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 oktober 2016, 12.27 uur

De brand in een woning aan de Barbusselaan in Zuidoost, waarbij gisteravond een dode viel, is anderhalf uur na het sein brand meester weer opgelaaid.

De tweede brand heeft veel schade veroorzaakt aan omliggende woningen. Het vuur ontstond rond 00.00 uur door nog onbekende oorzaak toen de Forensische Opsporing onderzoek deed. De brandweer was op dat moment al vertrokken.

Lees ook: Dode bij brand in woning Zuidoost

Agenten hebben de brandweer daarna weer opgeroepen. Terwijl de brandweerwagens onderweg waren, sloegen de vlammen uit de woning. Drie woningen die tijdens de eerste brand onbeschadigd bleven, zijn nu onbewoonbaar.

Tent
Veel omwonenden stonden op straat waren getuige van de tweede brand. 'Deze brand heeft enorme schade aan omliggende woningen aangericht. Saillant detail, brand twee vond plaats vlak boven het lichaam. Het lichaam lag nog onder de tent, van de man overleden bij brand een', aldus een van hen.

abc5media_video_1

De brand is inmiddels geblust. Het Team Brandonderzoek van de brandweer en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van beide branden.

Beelden: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio