Start van hoofdcontent

Stad

nl

Enorme rookontwikkeling bij brand in garage Kempering

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2016, 22.41 uur

Een brand heeft voor enorme rookontwikkeling gezorgd in garage Kempering in Zuidoost.

Rond 18.15 uur brak het vuur uit. Een brandweerwoordvoerder laat weten dat er in eerste instantie uit werd gegaan van een autobrand, omdat het vuur in een garage woedde. 'Uiteindelijk bleek het om een container met huisraad te gaan.'

De garage werd ruim afgezet. Agenten droegen uit voorzorg extra zware kogelwerende vesten en er vloog een politiehelikopter, vermoedelijk omdat gedacht werd dat het mogelijk om een vluchtauto van de daders van een schietpartij in een parkeergarage in Nieuw-West ging.

Asielzoekers
Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. De garage is buiten gebruik en er woont nu een groep asielzoekers zonder verblijfsvergunning. In een container met huisraad van hen is door nog onbekende reden brand ontstaan. Het vuur is inmiddels uit. 

abc5media_video_1

De brandweer waarschuwde voor de rook die vrijkwam. Mensen die er last van hadden, moesten de deuren en ramen gesloten houden. Bus 47 stopte door de brand niet bij het Bijlmerplein.

Verstoring bus 47 (richting Station Bijlmer ArenA) door brand. Kijk op https://t.co/I5wNXYgTOy

— GVB actuele reisinfo (@GVB_actueel) October 8, 2016

Brand leegstaande parkeergarage #Kempering is uit. Ivm meldingen is groot opgeschaald. Het bleek een kleine brand, huisraad in een container

— Brandweer AA (@BrandweerAA) October 8, 2016

Beelden: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio