Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam krijgt WK rugby voor homo's

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 oktober 2016, 13.30 uur · Foto: Kevin Scott

Amsterdam heeft er weer een publiekstrekker van formaat bij. Het wereldkampioenschap rugby voor homo's komt in 2018 naar onze stad. Er worden tweeduizend deelnemers verwacht.

Amsterdam won het wk-bid van Londen, Edinburgh en Toronto. Amsterdam Lowlanders, een homorugbyclub, neemt de organisatie van het toernooi op zich. 'Om in aanmerking te komen, hebben we een uitgebreid voorstel moeten indienen', zegt een woordvoerder tegen Het Parool. 'Waar wij op hebben gehamerd is dat er in Nederland nog heel veel te winnen valt op het gebied van rugby. In het Verenigd Koninkrijk is rugby al een heel populaire sport. Hiermee hopen we rugby in Nederland en homoacceptatie een verdere boost te geven'.

Over de hele wereld zijn er tachtig rugbyclubs voor homo's. Dat aantal neemt nog toe. Er worden honderd deelnemende teams verwacht aan de zogenoemde Bingham Cup. Die wordt gehouden in juni 2018.

IT'S AMSTERDAM!!! @LowlandersRugby will host @BinghamCup2018! More at https://t.co/2LWghLxRbE #gayrugby @AliceHoagland @Sydcitygirl pic.twitter.com/49NxQ3txO0

— Bingham Cup 2018 (@BinghamCup2018) 15 oktober 2016