Start van hoofdcontent

Stad

nl

Homostel krijgt steunbetuiging in briefje van buurvrouw

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 oktober 2016, 13.51 uur

Terwijl in West de flyers met homohaat door de brievenbus worden gegooid, kreeg een homostel in Zuid een hart onder de riem in de vorm van een handgeschreven briefje.

In het briefje doelt de buurvrouw op het incident waarbij een ander homostel voor de pont bij CS in elkaar werden geslagen. 'Net op teletekst gelezen dat er gisteren twee homoseksuele mannen zijn mishandeld achter het CS. Kan wel janken', schrijft de vrouw. 'Ik hoop en bid voor u en uw man dat u veilig over straat kan lopen, zonder dat een gek u lastig valt', besluit ze.

'Het is heel vertederend', zegt Bas de Brouwer tegen het AD. 'De anti-homoflyers die onlangs werden verspreid, drukten me met de neus op de feiten. Iedere idioot kan zoiets printen, maar zulke gedachten bestaan kennelijk nog. Ik was moedeloos.'

Bas besefte naar eigen zeggen dat er ook nog tolerante en vredelievende mensen bestaan. 'En die groep is veel groter en dichterbij. Letterlijk naast de deur in dit geval.' Inmiddels is een foto van het briefje op Facebook bijna 50 keer gedeeld en heeft het ruim 700 likes.

Bas en zijn man Hidde hebben een briefje teruggestuurd. 'Daarin staat met grote letters dat ze een enorme schat is.'