Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Slap Ajax weet publiek niet te verwennen: Excelsior met 1-0 verslagen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 oktober 2016, 01.01 uur

Er viel weinig te genieten in de Arena vanavond. Ajax en Excelsior stelden beiden 11 man op maar geen van hen wist het publiek echt te vermaken. Alleen een mooi doelpunt van Hakim Ziyech en het Eredivisiedebuut van 'Appie' Nouri deed de Ajax-aanhang even opveren.

Ajax had in de eerste helft verreweg het meeste balbezit. De ploeg van trainer Peter Bosz hanteerde echter een veel te laag tempo waardoor Excelsior makkelijk stand kon houden. Verder dan een aantal speldenprikjes van Dolberg en Klaassen kwam het niet. 

In de tweede helft zorgde Hakim Ziyech voor opluchting. Hij was tot dat moment wat ongelukkig met zijn schoten maar deze keer trof hij van afstand mooi doel. Het inspireerde Lasse Schöne enkele minuten later ook tot een poging van afstand maar zijn knal spatte uiteen op de paal. 

Roep om 'Appie'
Schöne kreeg een half uur voor tijd de uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Kasper Dolberg werd in het strafschopgebied onderuit getrokken waarna Schöne het van elf meter mocht proberen. Excelsior-keeper Muyters koos alleen de goede hoek en keerde de strafschop. 

De gemiste strafschop was voor de aanhang het sein om Peter Bosz te bewegen tot het inbrengen van Abdelhak Nouri. Na tien minuten kreeg het zijn zin, Nouri kwam samen met Vaclav Cerny het veld in en maakte daarmee zijn debuut in de Eredivisie. Maar ook de twee jongelingen slaagden er niet in de score te verdubbelen. 

Competitiedebuut Nouri levert hem een heldenonthaal op #ajaexc pic.twitter.com/z53xW7UzgN

— Dennis Kornman (@DennisKornman) October 29, 2016