Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Anwar El Ghazi voor een maand verbannen naar Jong Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 november 2016, 09.13 uur

Anwar El Ghazi komt voorlopig niet meer in actie voor het eerste elftal van Ajax. De aanvaller wordt een maand lang teruggezet naar Jong Ajax, zo meldt de club vanavond.

El Ghazi werd vrijdag door trainer Peter Bosz weggestuurd van de training en vervolgens uit de A-selectie gezet. De directie van Ajax heeft vandaag een gesprek met de speler gehad.

De club meldt dat in onderling overleg is besloten dat El Ghazi de maand november onderdeel uitmaakt van de selectie van Jong Ajax. Eind november wordt beoordeeld of hij weer aan de A-selectie wordt toegevoegd, aldus Ajax.

"Anwar El Ghazi duwde Peter Bosz" #Ajax https://t.co/6uFzaaJppb

— FOX Sports (@FOXSportsnl) October 31, 2016

Lees ook: El Ghazi uit selectie gezet na woordenwisseling met Bosz

El Ghazi leek al een tijd niet gelukkig met zijn reserverol onder Bosz. Op de training afgelopen vrijdag barstte de bom, naar verluidt toen Bosz hem vertelde dat El Ghazi niet bij de wedstrijdselectie zou zitten. 

Ajax schrijft op haar website dat El Ghazi niet goed reageerde op het nieuws. 'Tijdens de training was zijn gedrag aanleiding hem weg te sturen. De clubleiding besloot vervolgens om hem tot nader order buiten de A-selectie te laten.'