Start van hoofdcontent

Stad

nl

Liquidatie kopstuk Mocromaffia: 22-jarige Amsterdammer aangehouden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 november 2016, 15.06 uur

Een 22-jarige Amsterdammer is vandaag in Purmerend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de 27-jarige Chahid Yakhlaf. Eerder vandaag werd bekend dat de politie vanavond in het programma Opsporing Verzocht beelden toont van de schutters die de 27-jarige crimineel Chahid Yakhlaf doodschoten in het Gelderse Kerkdriel.

Dat gebeurde op Oudejaarsavond 2015. Op de beelden zijn volgens de politie twee onbekende mannen te zien die enige tijd op het parkeerterrein van de camping rondlopen. Ze houden de toegangspoort en de slagboom goed in de gaten. 

Lees ook: Prominente speler Amsterdamse onderwereld geliquideerd 

'Wanneer rond 18.15 uur het slachtoffer aan komt rijden met zijn auto, worden de inzittenden van korte afstand door beide mannen onder vuur genomen met automatische wapens', zo schrijft de politie. 'Hierna rijdt de auto van het slachtoffer met hoge snelheid het terrein af.' Yakhlaf weet weg te komen en belandt in het ziekenhuis. Daar sterft hij korte tijd laterTwee andere inzittenden, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten lichtgewond.

abc5media_image_1

Martha
Yakhlaf was een bekende van de politie en werd vaak gezien met de in 2014 doodgeschoten topcrimineel Gwenette Martha. Hij zou kort voor Martha's dood nog bij hem zijn geweest.

Yakhlaf overleefde eerder al een aanslag op zijn leven. Begin november 2014 ontplofte een explosief onder de huurauto van de man, waarna hij beschoten werd met een automatisch vuurwapen. Wonder boven wonder bleef hij ongedeerd. Zijn bijrijder raakte zwaargewond.

Politie