Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Twee miljoen extra voor meer groen in de stad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 november 2016, 18.03 uur · Foto: Eva Janssen / Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Er wordt de komende jaren twee miljoen euro extra vrijgemaakt voor de aanleg van meer groen in de stad. Daarbij krijgen de dichtst bebouwde en meest versteende delen van de stad voorrang.

Behalve dat het voor Amsterdammers fijn is om groen om je heen te hebben, heeft het ook een belangrijke praktische functie. 'Groen is hard nodig om te zorgen dat de stad niet blank staat na een heftige regenbui', zegt D66-raadslid Marijn Bosman. Het voorstel van haar partij krijgt naar verwachting ruime steun in de raad.

Het groen wordt niet alleen vanuit de gemeente aangelegd. Ook Amsterdammers kunnen aanspraak maken op het nieuwe groenbudget. 'Met deze twee miljoen extra kunnen we er echt voor zorgen dat in bijna elke buurt een postzegelpark te vinden is. Het liefst wil je na drukke kruispunten of in de meest dichtbebouwde buurten een stuk groen waar kinderen kunnen spelen en je een boek kan lezen', aldus Bosman.