Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Gudelj uit selectie gezet vanwege motivatieproblemen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 november 2016, 18.56 uur

Ajax heeft Nemanja Gudelj zaterdag uit de selectie gezet. De middenvelder vertelde trainer Peter Bosz dat hij het mentaal niet langer kan opbrengen om op de reservebank te zitten. De oefenmeester had Gudelj vervolgens al niet meer nodig op de afsluitende training voor het duel van zondag met AZ.

'Wij worden genoodzaakt deze maatregel te nemen', reageerde directeur spelersbeleid Marc Overmars. 'Ik heb inmiddels ook met Nemanja gesproken. Wij vinden deze mentaliteit niet passen bij een topsporter. Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg en zodra hij terugkomt, zullen we met hem om de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen.'

Gudelj verloor dit seizoen zijn basisplaats bij Ajax. Dat gold ook voor Anwar El Ghazi, die vorige week botste met Bosz. De rechtsbuiten moet deze maand voor straf met Jong Ajax trainen en voetballen. Hij scoorde vrijdag nog tegen NAC (2-1). Riechedly Bazoer heeft het ook moeilijk met zijn bijrol bij Ajax. De middenvelder staat in de winterstop open voor een transfer. AC Milan is één van de vier clubs die interesse in Bazoer hebben getoond.

Lees ook: El Ghazi en Gudelj scheren samen hun benen

Niet alleen Gudelj, El Ghazi en Bazoer verloren onder Bosz hun basisplaats. Jairo Riedewald, Kenny Tete en Mitchell Dijks zijn de afgelopen maanden ook tweede keus bij Ajax. 'Ik snap dat spelers teleurgesteld zijn als ik ze niet opstel', zei Bosz afgelopen week over de situatie van spelers die vorig seizoen zelfs het Nederlands elftal haalden. 'Maar ze moeten gewoon heel goed trainen en mij van mijn ongelijk overtuigen.'

Nick Viergever kan zondag met Ajax tegen zijn oude club uit Alkmaar voetballen. De verdediger ontbrak donderdag tegen Celta de Vigo wegens een lichte spierblessure. Trainer Bosz neemt zijn talentvolle middenvelders Donny van de Beek en Abdelhak Nouri ook mee naar AZ.