Veltman: 'De trainer was wel even boos in de rust'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 november 2016, 23.01 uur

Een wedstrijd met twee gezichten, dat moest ook Ajax-verdediger Joel Veltman erkennen. Ajax had in de eerste helft niks in te brengen tegen AZ maar was in de tweede helft dichtbij de winst.

'Zij waren de eerste helft vele malen beter, wij de tweede. Zij gingen echt vol aan de bak en creëerden meteen kansen. Door de goal kregen ze meer energie, wij kregen geen kans.' Ajax wist zich pas na een donderpreek van Bosz in de rust te herpakken.

'De trainer was wel boos in de rust ja. De tweede helft was echt voor ons, ze hadden niets meer te vertellen. Eigenlijk hadden we de wedstrijd moeten binnenhalen, 2-1 voor in de tachtigste minuut. Maar misschien was het gezien de hele wedstrijd ook wel terecht.'