Start van hoofdcontent

Stad

nl

Noorderlingen zijn prostituees en criminelen op parkeerterrein spuugzat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 november 2016, 22.24 uur

Bewoners van de G.J. Scheurleerweg in Noord hebben het helemaal gehad met de overlast rond het parkeerterrein in hun straat. Het terrein is volgens bewoners ook het speelveld van drugsdealers en illegale prostitutie.

Vorige maand werd er nog een hoogbejaarde bewoner met een wapen beroofd van zijn horloge. Bewoners van het seniorencomplex dat direct naast het terrein ligt voelen zich hierdoor erg onveilig.
Daarbij zien de omwonenden regelmatig drugsdealers en worden er auto's vernield.

De auto van bewoner Joop werd meerdere keren onder handen genomen. 'Mijn auto stond op vier stapeltjes stenen. En de wielen waren weg, compleet. De tweede keer hebben ze mijn raam ingeslagen en mijn autoradio eruit gehaald. En de derde keer, nu een week geleden, hebben ze mijn autoruit ingeslagen en mijn automatjes meegenomen.'

abc5media_image_1

Ook schijnt het door de afgelegen ligging een ideale afwerkplek te zijn. 'Mijn buurman beneden roept altijd, ik zie weer een paar blote billen voor het raam verschijnen', vertelt Joop. 'Dus dan zijn ze weer, denk ik, bezig met afwerken.'

Camera
Afgelopen maandag heeft woningcorporatie Stadgenoot, eigenaar van het complex, een camera opgehangen bij de ingang van het gebouw. Maar volgens bewoners moet er juist een camera op het parkeerterrein gericht worden. 'Dan weet in ieder geval degene die hierop komt rijden: er is gewoon een wakend oog'', stelt Joop.

De politie laat in een reactie weten dat de G.J. Scheurleerweg in negatieve zin niet opvalt, ondanks de incidenten van de laatste tijd. Dit stuk wordt wel vaker meegenomen in de surveillance. Ook is het stadsdeel met de woningcorporatie in gesprek om te kijken hoe de sociale controle verbeterd kan worden.