Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Cillessen mist Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 november 2016, 08.51 uur

Oud-Ajax-keeper Jasper Cillessen zegt dat hij bepaalde aspecten van zijn tijd bij Ajax mist. Cillessen maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Barcelona.

'Wat ik aan Ajax mis zijn de mensen die er werken rondom het team. Je bouwt na vijf jaar ene band op met die mensen. En dan ben je zomaar opeens weg', zegt Cillessen tegen Ajax Showtime. 'Dus toen ik van de week met Oranje op De Toekomst was, heb ik geprobeerd met zoveel mogelijk mensen te spreken. Die mensen zag je namelijk bijna iedere dag. Ze zorgen ervoor dat ik mij vrij snel thuis voelde in Amsterdam. Die mis ik dus wel ja', voegt hij er aan toe.

Suárez
De doelman heeft nog altijd geen basisplaats in Barcelona, maar desalniettemin heeft hij het ook daar prima naar zijn zin. 'Ik ben goed opgevangen en ben al onderdeel van het team. Het was voor mij heel fijn dat Suárez nog Nederlands spreekt. Dus als ik hulp nodig heb kan hij het zowel in het Engels als in het Nederlands vertellen.' Hij vertelt ook dat hij intussen werkt aan zijn Spaans, maar dat het nog niet is wat het moet worden.

Kampioen
De oud-Ajacied heeft er alle vertrouwen in dat Ajax dit jaar weer kampioen wordt. 'Ajax moet altijd voor de titel spelen, dus ik vind Ajax ook sterk genoeg om de titel te kunnen winnen. En zoals vaker moet de ploeg zich altijd even aanpassen en als het dan eenmaal staat, komen de resultaten vanzelf. Dat is nu ook weer het geval.'

Zondag speelt Ajax in de Arena tegen NEC. Een ploeg waar Cillessen elf jaar onder de lat stond.  'Het NEC van nu is vooral sterk als team. Ze hebben een trainer die altijd met passie en strijd wil spelen. NEC heeft een paar leuke en behendige spelers, dus ik verwacht een leuke wedstrijd.'