Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat slachtoffers Saban B.: 'Zeker een opsteker dat iemand zijn straf niet ontloopt'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 november 2016, 21.29 uur

De advocaat van de slachtoffers van Saban B. is blij dat de vrouwenhandelaar weer de cel in moet. Het Turkse gerechtshof heeft de straf van zeven jaar en negen maanden onherroepelijk verklaard.

In 2009 kreeg als B. verlof om zijn pasgeboren baby te bezoeken, maar hij wist naar Turkije te vluchten. Daar maakt hij er geen geheim van dat het hem aan weinig ontbreekt, tot groot ongenoegen van zijn slachtoffers.

Lees ook: Rechter: Saban B. moet straf uitzitten in Turkije

'De beelden die de afgelopen jaren in de media verschenen dat hij in een zwembad een luxe leventje leidt in Turkije, terwijl een aantal van hen nog altijd in angst en beven zit en op geheime adressen omdat ze bang zijn dat er nog steeds sprake kan zijn van represailles', vertelt advocaat Annet Knoopsen.

Knoopsen heeft intussen al een lange tijd geen contact meer gehad met haar cliënten. Dat zijn vooral buitenlandse meisjes die weer uit Amsterdam zijn vertrokken, maar hun reactie op het nieuws uit Turkije laat zich wel raden. 'Dit is zeker een opsteker, dat iemand zijn straf niet ontloopt', aldus Knoopsen.

Nog niet opgepakt
B. loopt nog vrij rond, maar Knoopsen verwacht niet dat dat nog lang gaat duren. 'Het feit dat hij niet gelijk is opgepakt, dat kan meerdere oorzaken hebben. Maar ik ga er niet vooralsnog niet vanuit dat hij ondanks zo'n vonnis nog door kan gaan met zijn luxeleventje.'