Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bestuurder gestolen auto scheurt met 140 kilometer per uur door de stad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 november 2016, 13.43 uur

Meerdere politieauto's hebben vanochtend rond 10.45 uur een gestolen auto achtervolgd. De bestuurder wist uiteindelijk te ontkomen.

Het kenteken van de auto werd op het Bos en Lommerplein als gestolen herkend door agenten tijdens een automatische nummerplaatherkenning-controle (ANPR). Er werd versterking opgeroepen en de de auto werd achtervolgd.

De bestuurder van de gestolen auto was echter niet van plan te gaan stoppen. 'De achtervolging gaat dwars door West. Daarbij worden snelheden gehaald van 130 en 140 kilometer per uur, op wegen waar anderen 50 mogen', aldus een politiewoordvoerder.

Parkeerplaats
De achtervolging ging verder op de A10 en in Amstelveen. Verschillende keren werd geprobeerd de auto klem te rijden, maar dat lukte niet. Uiteindelijk heeft de bestuurder zo veel voorsprong dat hij kans ziet de auto achter te laten op een parkeerplaats aan de Fred Roeskestraat in Zuid.

Ook de politiehelikopter werd ingezet, maar die was uiteindelijk te laat ter plaatse om de automobilist te vinden. De auto is uiteindelijk weggesleept door de politie. Het voertuig wordt op het politiebureau nog op sporen onderzocht.

Bijna geschept door auto op de vlucht voor acht politiewagens. Amsterdam, altijd wat te beleven

— Casper Sikkema (@caspersikkema) November 23, 2016

@at5 @caspersikkema die reed met een moordend tempo langs westerpark vanochtend. 2 auto, 2 motoren erachteraan.

— Pim Brassien (@pimbrassien) November 23, 2016