Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Griekse voetbalfans zonder kaartje: blijf in het centrum!

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 november 2016, 16.37 uur

Griekse fans van Panathinaikos die geen kaartje hebben voor de wedstrijd tegen Ajax, wordt verzocht om in het stadscentrum te blijven. Bij het Centraal Station staan matrixborden waarop staat dat ze niet naar het stadion moeten gaan.

Het uitvak zit vanavond vol. De gemeente verwacht dat er ook veel Grieken zonder kaartje naar Amsterdam komen. Die fans wordt dringend verzocht in het centrum te blijven en niet naar de Arena af te reizen. Fans van Ajax kunnen nog wel kaarten kopen, al staat er voor de Amsterdammers weinig op het spel. 

Ajax geplaatst
Ajax is al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Daarom wil trainer Peter Bosz het duel aangrijpen om andere voetballers aan het werk te zien. Bijkomend voordeel is dat hij enkele dragende spelers rust kan gunnen met het oog op het drukke programma voor de winterstop. Zo mogen aanvoerder Davy Klaassen en Davinson Sánchez het duel vanaf de tribune bekijken. Amin Younes is wel hersteld van een liesblessure.

Voor Kenny Tete en Mitchell Dijks lonken basisplaatsen. Ook jeugdspelers  Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Pelle Clement en Frenkie de Jong mogen hopen op speeltijd, net als Mateo Cassierra, die afgelopen maandag niet in actie hoefde te komen voor Jong Ajax.

Griep Ziyech
Hakim Ziyech zal sowieso niet spelen. De spelmaker is geveld door griep. Jairo Riedewald kampt met een knieblessure. Daley Sinkgraven is geschorst en de ontevreden Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer maken voor straf geen deel uit van de selectie.