Start van hoofdcontent

Stad

nl

Seniorenwoning van drugsdealer werd drukbezocht: 'Mensen liepen in en uit'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 december 2016, 20.03 uur

Het was een komen en gaan van klanten bij de seniorenwoning van de 64-jarige drugsdealer die eind oktober werd opgepakt. Dat zegt een buurvrouw van de man die vanuit zijn woning en op straat in harddrugs handelde.

Woensdag werd de woning aan het Kramatplantsoen in de Indische Buurt op last van de burgemeester dichtgetimmerd. Het appartement blijft gesloten voor een periode van drie maanden. In het onderzoek naar de man vond de politie er behalve een handelsvoorraad harddrugs, ook een stroomstootwapen en apparatuur ten behoeve van een hennepkwekerij.

Lees ook: Man dealt drugs vanuit invalidenvoertuig in Oost

Een buurvrouw, die anoniem wil blijven, vertelt dat zij de politie inschakelde vanwege overlast. 'Mensen liepen er in en uit', zegt ze. 'Je werd al stoned op de gang'.

Ook een andere bewoner van de seniorenflat zag de drugsdealer regelmatig. 'Het was een kleine man, die altijd hier buiten bezig was met andere mensen. Dus we dachten wel, die verhandeld iets. En op een gegeve moment heeft de polititie hem meegenomen.'

Huur opgezegd, toch dichtgetimmerd
De woning blijft drie maanden dicht. Iets waar woningcorporatein Ymere stevig van baalt, want de familie van de drugsdealer had de woning al leeggemaakt en de huur per 1 december opgezegd. Een nieuwe huurder kan er door de sluiting echter niet in.