Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Geen plekje in wedstrijdselectie: rol Bazoer lijkt uitgespeeld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 december 2016, 20.25 uur

Riechedly Bazoer is de opvallend genoeg morgen afwezig in Luik bij de wedstrijd tegen Standard. Meerdere vaste waarden in het elftal krijgen naar verwachting rust maar dat betekent voor Bazoer hoeft nog steeds niet op een plekje in de wedstrijdselectie te rekenen.

Bazoer werd voor de wedstrijd tegen Panathinaikos buiten de selectie gelaten na een incident. De middenvelder is al langer ontevreden over zijn rol in het huidige Ajax van trainer Peter Bosz. In de wandelgangen zou er al druk gelobbyd worden voor een vertrek van Bazoer.

Lasse Schöne krijgt rust en mag in Amsterdam blijven. Ook Bernard Troaré en Daley Sinkgraven ontbreken in de wedstrijdselectie vanwege blessures. Voor Ajax staat er in Luik niets meer op het spel. Ajax is al zeker van de groepswinst en bekert na de winterstop verder in de knock-outfase.

Lees ook: Ook Riechedly Bazoer botst met Ajax-trainer Peter Bosz

Standard strijdt met Celta de Vigo om plaats twee de in de poule. Bosz kondigde maandag al aan dat hij spelers zou sparen. 'We hebben dit seizoen bijna constant een dubbel programma gedraaid. Dat ga je op een gegeven moment echt wel voelen en dan ben je blij als je even een mini-break hebt', zei hij.

Bij de wedstrijdgroep van achttien man zit wel nestor Heiko Westermann en ook weer Anwar El Ghazi.