Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen klachten over nieuwe dienstregeling station Lelylaan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 december 2016, 18.44 uur

Vertragingen, vaker overstappen en overvolle treinen. Het was de eerste maandag dat de nieuwe dienstregeling van de NS in is gegaan en dat was bepaald niet naar de zin van de meeste reizigers. Bij reizigersorganisatie Rover gaan er tot nu toe 24 van de 300 klachten over de nieuwe dienstregeling bij station Lelylaan.

Lees ook: Nieuwe dienstregeling NS: Dit zijn de belangrijkste wijzigingen rond Amsterdam

Sinds gisteren is Lelylaan geen intercitystation meer. Reizigers die naar Den Haag, Rotterdam of Almere willen, moeten voortaan met een sprinter en extra overstappen. 'Ik sta nog steeds op Lelylaan, terwijl ik nu in de bus moest zitten naar Noord. Ik sta hier al bijna een half uur', aldus een van de reizigers.

Volgens de NS komt het allemaal door een nieuwe route voor intercity's tussen Zuid, Almere en Lelystad. In plaats van de intercity, gaan er twee extra sprinters tussen Centraal, Leiden en Den Haag rijden. 'Het meest krankzinnige is dat er hier geen intercity's meer stoppen, terwijl het een vrij druk overstapstation is', aldus een ander. 'Ik heb wat keus over wanneer ik precies reis, maar toch is het wanneer ik ook reis een kwartier langer. Ik ben wel boos op de NS.'