Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Johan Cruijff Arena weer stap dichterbij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 maart 2017, 13.38 uur

De naamsverandering van de Amsterdam Arena naar de Johan Cruijff Arena is een stap dichterbij. Enkele maanden geleden zijn de erven-Cruijff in gesprek gegaan met andere betrokkenen.

Dit meldt het AD. De familie van het voetbalicoon had eerder om een periode van rust gevraagd. De gesprekken over de naamsverandering zijn toen op de lange baan geschoven. De gemeente Amsterdam en Ajax hadden al direct oren naar het omdopen van de Arena.

Lees ook: Jordi Cruijff zou Johan Cruijff Arena heel speciaal vinden

Voordat de Arena echt de naam van de legendarische nummer 14 krijgt, moet er nog wel iets overeen gekomen worden. De familie wil niet dat het stadion naast Cruijff ook nog een naam van een grote sponsor draagt. Ze willen niet dat zijn naam met een willekeurige onderneming in verband wordt gebracht. De stadions van grote clubs in Europa krijgen steeds vaker de naam van een groot bedrijf mee. 

Lees ook: Familie Cruijff maakt geen haast voor naamsverandering Arena

Volgens het AD willen aandeelhouders niet direct de mogelijkheid blokkeren om het stadion een sponsornaam mee te geven. Daarmee wordt namelijk ook een potentieel grote bron van inkomsten geblokkeerd.

Lees ook: 'Kans dat Arena naar Cruijff vernoemd wordt honderd procent'

In Barcelona wordt er ook gesproken om de voetballegende permanent te eren. Daar willen ze de naam van Cruijff aan het Ministadion geven dat op het trainingscomplex van de Catalanen staat. Ook wordt er gedacht over een memorial-muur voor Camp Nou of een standbeeld.