Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van der Sar over komst Ziyech: 'Je wilt goed voorbereid zijn'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 december 2016, 14.35 uur

De komst van Hakim Ziyech afgelopen zomer bleek een enorme steun in de rug voor Ajax. Voor zijn komst werd er een tijd ontkennend gereageerd op de vraag of hij naar Ajax zou komen. Van der Sar legt nu uit hoe dat in zijn werk ging.

Op 19 augustus van dit jaar werd er nog gezegd dat Ziyech niet zou worden gehaald. Eind augustus komt hij alsnog naar de club. In november zegt Overmars spijt te hebben dat ze de middenvelder niet eerder hebben gehaald. 'Je merkt toch dat het elftal wat mist eigenlijk. Dat bepaalde dingen niet goed lopen. En van daaruit wordt een speler aangetrokken', zegt Van der Sar in een interview met AT5.

Op een gegeven moment moet de club zich toch gaan voorbereiden op veranderingen. 'Op een gegeven moment kwam er ook concrete interesse voor middenvelders van onze kant. Je wil goed voorbereid zijn op bepaalde vlakken mocht die interesse wel zo zijn. Je hoeft niet te verkopen, je kan ook nee zeggen tegen iemand. Dat hebben we niet gedaan. De interesse was er, de keuze hebben we niet gemaakt.'

Op een gegeven moment wordt Ajax uit de Champions League geknikkerd door een uitschakeling tegen Rostov. Op dat moment komt er een omslagpunt. 'We wilden een volwaardige selectie krijgen met genoeg middenvelders. En die hebben we ook gekregen. En dat brengt weer andere zaken met zich mee. Voor Peter was het best lastig om dat te managen met de hoeveelheid goede spelers voor die plek.'

AT5 sprak deze week uitgebreid met Ajax-directeur Edwin van der Sar. Dit interview wordt de komende dagen in delen gepubliceerd op AT5.nl/ajax.