Siem de Jong neemt Ajax winst tegen PSV uit handen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 december 2016, 19.45 uur

Ajax heeft vanavond gelijk gespeeld tegen PSV in de Arena. Het werd 1-1.

Het bleef na het eerste doelpunt van Davy Klaassen, net na de rust, lang 1-0. Ex-Ajacied Siem de Jong maakte in de 81-ste minuut echter het doelpunt waarmee het gelijkspel werd. Dat veranderde daarna niet meer en dus leverde de krachtmeting tussen de nummers twee en drie van de ranglijst geen winnaar op.

Ajax was voor eigen publiek het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. De formatie miste in de voorhoede echter stootkracht om de kampioen uit Eindhoven zwaar pijn te doen. Ajax moest al na 25 minuten verder zonder Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi, die beiden geblesseerd raakten na een duel met Andrés Guardado.

Feyenoord profiteert van het gelijke spel van de concurrenten. De koploper verdedigt na de winterstop een voorsprong van vijf punten op Ajax en acht punten op PSV.

90+4. Van Boekel fluit af. We sluiten 2016 af met een gelijkspel. #ajapsv pic.twitter.com/bTrODbz7mT