Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Onana opgenomen in voorselectie Kameroen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 december 2016, 17.23 uur

Keeper Andre Onana wil zich nog altijd niet beschikbaar stellen voor Kameroen, ondanks dat hij deel uit maakt van de voorselectie van de Ontembare Leeuwen voor de Afrika Cup van 2017.

Dat meldt Ajax Life vanmiddag. Onana doet het sinds het vertrek van Jasper Cillessen zo goed, dat hij zijn plek onder de lat niet hoeft af te staan.

Volgens de keeper is het zonde om zijn plek op het spel te zetten terwijl hij vanaf de bank toekijkt hoe Kameroen presteert tijdens de Afrika Cup. 

Onana is een van de zeven spelers die op een lijst staan die liever niet naar de Afrika Cup voor Kameroen gaan. Dat wordt volgens Ajax Life uitgelicht in een persbericht. 'Zoals iedereen kan zien, vinden deze spelers hun eigen belang belangrijker dan dat van de nationale ploeg', zou er vermeld staan.

Spelers opeisen
'De Kameroense voetbalbond is van mening dat het maatregelen mag nemen tegen deze voetballers, in lijn met de reglementen van de Fifa'. Hiermee wordt gedoeld op het opeisen van de genoemde zeven spelers.

Of dat ook gebeurt, is nog de vraag. Want er staat ook: 'Bondscoach Hugo Broos vindt dat de supporters recht hebben op een ploeg die ten koste van alles wil presteren en stelt daarom alleen spelers op die alles willen geven voor de kleuren van Kameroen'.