Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ziyech mogelijk alsnog naar Afrika Cup na blessure bij landgenoot

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 december 2016, 20.57 uur

Hakim Ziyech mag toch weer (een beetje) hopen op deelname aan de Afrika Cup.

Enkele uren nadat de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard een voorselectie had gepresenteerd zónder de spelmaker van Ajax, bleek dat Younes Belhanda niet kan meedoen aan de Afrika Cup in Gabon. De aanvallende middenvelder van de Franse club Nice heeft een gebroken teen overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Bordeaux en staat vier tot zes weken aan de kant.

Lees ook: Bondscoach Marokko laat Ajax-middenvelder Ziyech thuis

Renard had Ziyech juist buiten de selectie gehouden omdat hij op diens positie de voorkeur geeft aan Belhanda en Mbark Boussoufa. Het wegvallen van Belhanda, een geboren Fransman, brengt de bondscoach van Marokko mogelijk weer op andere gedachten. Marokko gaat zich volgende week in de Verenigde Arabische Emiraten voorbereiden op de Afrika Cup. Renard kan nog wijzigingen aanbrengen in zijn selectie.

Volgens de Marokkaanse bondscoach heeft het passeren van Ziyech niets te maken met diens kwaliteiten. 'Maar voor een speler met zulke kwaliteiten is het wel moeilijk om genoegen te nemen met een plek op de bank. Het is dan aan mij om een keuze te maken'.

El Ahmadi
Karim El Ahmadi (Feyenoord) werd vandaag wel opgeroepen door Renard, net als de uit Nederland afkomstige Mbark Boussoufa (Al-Jazira), Nordin Amrabat (Watford) en Oussama Tannane (Saint-Etienne).