Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rijkswaterstaat waarschuwt: ga niet de weg op

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 januari 2017, 15.16 uur

Rijkswaterstaat waarschuwt dat mensen beter niet de weg op kunnen gaan als ze het niet per se nodig is. Door de lokale ijzelbuien is het in veel delen van het land heel erg glad.

'Het is echt heel gevaarlijk. Mensen denken misschien dat het wel meevalt als ze de straat op gaan, maar door de ijzel is het echt heel erg glad. We hebben op de snelwegen al 165 ongevallen geteld. Dat is echt heel veel voor een zaterdagochtend, dus ga daarom de weg niet op als het niet nodig is', aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

In de omgeving van Amsterdam zijn ook meerdere ongelukken gebeurd. Zo ging het vannacht mis op de A10, bij knooppunt Amstel. Ook op het knooppunt Coenplein raakten drie auto's betrokken bij een ongeval. Bij Westpoort spinde rond 5.00 uur een bus. En even voor 6.00 uur schoof een auto ter hoogte van het AMC tegen de vangrail aan. 

De VID beaamt het beeld van veel ongelukken. Volgens de verkeersdienst regent het nog steeds ongevalsmeldingen: 'Gemiddeld elke minuut wel eentje op de snelwegen. Het is nog lang niet voorbij.'