Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk geluidsoverlast bij nachtelijke boorwerkzaamheden A9

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 januari 2017, 15.38 uur

Er gaat geboord worden langs de A9 bij Amstelveen en Ouder-Amstel. Het boren gaat 's nachts plaatsvinden en Rijkswaterstaat waarschuwt voor geluidsoverlast.

De boringen worden gedaan ter voorbereiding op de verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. Tussen half januari en eind februari gaat de boor de grond in. Er wordt dan onderzoek gedaan naar de milieukundige bodemkwaliteit en naar eventuele archeologische vondsten. 

Er wordt zowel in en langs de berm handmatig geboord. Tussen het Oude Dorp en het Stadshart wordt er door het asfalt geboord. Tijdens de werkzaamheden wordt wisselend de linker of rechter rijstrook van de A9 gesloten. Voor het verkeer wordt weinig tot geen hinder verwacht.

De A9 wordt over enkele jaren verbreed naar vier rijstroken en er komt een wisselstrook bij. De werkzaamheden maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).Met de extra rijstroken moet de doorstroming verbeterd worden. In 2019 wordt er gestart met de werkzaamheden. Ze zouden klaar moeten zijn tussen 2024 en 2026.