Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vier maanden cel geëist voor mishandeling postbode

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 januari 2017, 23.08 uur

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep vier maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen twee broers uit Amsterdam. De twee zouden op 9 oktober 2015 een postbode hebben mishandeld toen deze weigerde een pakje af te geven.

De postbode probeerde die dag een pakje af te leveren, maar op het afleveradres werd niet open gedaan. Twee mannen kwamen op hem aflopen en wilden het pakje. Toen de postbode het pakje weigerde af te geven, werd hij door een van de twee met een boksbeugel tegen zijn hoofd geslagen. De ander sloeg hem met de vuist. De postbode liep daarbij een open hoofdwond op.

Volgens de twee broers is er sprake van noodweer, omdat volgens hen de postbode degene was die als eerste geweld gebruikte. Volgens het de advocaat-generaal is dat niet aannemelijk en stelt dat de verdachten geweld hebben toegepast om het pakketje afhandig te maken. Ze neemt het hen bijzonder kwalijk dat dit gebeurde tijdens de uitoefening van de werkzaamheden van het slachtoffer. De werkomgeving hoort een plek te zijn waar mensen zich veilig voelen, aldus de advocaat-generaal.

De broers werden eerder veroordeeld tot acht weken cel. De verdachte ging in hoger beroep. De rechter doet over twee weken uitspraak.