Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Anouk Hoogendijk stopt bij Oranje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 januari 2017, 21.58 uur

Ajax-speelster Anouk Hoogendijk stelt zich niet langer beschikbaar voor het Nederlands elftal. Hoogendijk heeft al maanden geen vaste plaats meer in de selectie van Oranje. Ze voelt zich niet prettig in die rol, meldt ze op de website van haar management.

Hoogendijk (31) speelde in september 2015 haar laatste interland en stond sindsdien op de reservelijst, voor het geval dat er iemand zou afvallen. Hoogendijk laat de deur nog wel op een kier. 'Als de nood echt hoog is op mijn positie, kan de bondscoach me altijd bellen'.

Kampioen

Voor Hoogendijk gaat de focus nu volledig op Ajax, zegt ze. 'We doen er alles aan om kampioen te worden. Op dit moment staan we acht punten voor op de directe concurrentie, dus we staan er goed voor. Verder zitten we ook nog in het bekertoernooi'.

Hoewel Ajax het dus goed doet, vertrekt trainer Ed Engelkes na dit seizoen noodgedwongen bij Ajax. Het aflopende contract van de coach wordt niet verlengd. Engelkes is sinds de oprichting van de vrouwentak in 2012 coach van het elftal.

Belangrijk werk

'Ed heeft goed en belangrijk werk verricht voor ons vrouwenvoetbal', aldus directeur Marc Overmars. 'Het zou mooi zijn als we aan het einde van dit seizoen afscheid van hem kunnen nemen met een kampioenschap'.