Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Miljoenenaankoop Neres half februari naar Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 februari 2017, 17.22 uur

Ajax vervolgt zondag de achtervolging op Feyenoord in de titelrace met een uitwedstrijd tegen Roda JC. Sinds het aflopen van de winterse transferperiode weet de club ook met welke spelers dat exact gaat gebeuren. Een paar ontevreden bankzitters is vertrokken, en de zo vurig begeerde vleugelaanvaller kwam alsnog.

De rust heerst weer op De Toekomst. Nu de transfercarrousel tot stilstand is gekomen weet trainer Peter Bosz dat dit de spelers zijn waar hij het mee moet doen. Hij is blij dat de periode van onzekerheid er weer op zit: 'Altijd, want dan is er duidelijkheid en hoef ik niet allemaal vragen te beantwoorden waar ik geen antwoord op kan geven.'

Neres
Antwoord op de vraag wie komt er en wie gaat er, heeft hij nu in elk geval wel. Bosz zag in januari Bazoer, Gudelj. El Ghazi, Dijks en Krul vertrekken. Daar tegenover staat slechts de komst van een speler voor de A-selectie: vleugelspeler David Neres, die wel gelijk de duurste buitenlandse aankoop ooit in Nederland is. Opmerkelijk genoeg weet de hoofdtrainer van de Amsterdammers eigenlijk helemaal niet zoveel van de Braziliaanse miljoenenaankoop. 'Natuurlijk heb ik er veel over gehoord en beelden gezien, maar dat zegt mij nog niet zoveel. Je krijgt pas echt een beeld als we hier met hem gaan werken.

Half februari
Op Neres moet Bosz overigens nog wel even op wachten. Hij speelt momenteel met Brazilië op het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20 en komt naar verwachting half februari naar Amsterdam. Bertand Traoré, die met Burkina Faso nog moet spelen opm de derde en vierde plaats op Afrika Cup, is de enige afwezige zondag tegen Roda.

Bijtekenen
De enige over wie er misschien nog nieuws is te verwachten is Lasse Schöne. 'Ja, hij is fit en traint goed. Maar jij bedoelt natuurlijk over z'n contract, nee daar over niet. Maar geen nieuws is goed nieuws zeggen ze zelf', aldus Bosz. Dat zal snel blijken want Schöne zelf zegt te verwachten dat er zeer binnenkort duidelijk wordt of hij gaat bijtekenen of niet.