Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Voor het eerst scorende Eiting mag meteen met Ajax mee naar Kerkrade

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 februari 2017, 17.03 uur · Foto: Instagram / Teameiting

Vrijdag speelde hij nog met Jong Ajax tegen RKC en had hij met twee doelpunten, zijn eersten in het betaalde voetbal, meteen een belangrijk aandeel in de winst 4-1 winst. Met zijn goede optreden heeft middenvelder Carel Eiting meteen een plek in de wedstrijdselectie van het eerste verdiend.

De 18-jarige Eiting is door trainer Peter Bosz opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel van morgen tegen Roda JC. Het is overigens niet de eerste wedstrijd van Eiting in het eerste. Hij speelde al eens in de beker een wedstrijd tegen Kozakken Boys.

De eerste 2⃣️ goals van Carel Eiting in het betaald voetbal ⚽️⚽️

Highlights #JongAjax - RKC: https://t.co/cqDEvnZbCT pic.twitter.com/2A3R6EIuLH

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 4, 2017

Problemen op de flanken
Eiting heeft zijn selectie niet alleen te danken aan zijn goede optreden, want Ajax kampt op het moment met personele problemen, met name op de flanken. Anwar El Ghazi vertrok in de winter naar het Franse Lille. Bertrand Traoré is nog actief op de Afrika Cup en de gebruikelijke invaller, Vaclav Cerny, raakte vrijdag geblesseerd na een zware overtreding.

Verder moet Bosz het stellen zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt en is het nog wachten op de nieuwe aanwinst David Neres. De aanvaller is nog met Brazilië Onder 20 actief op het Zuid-Amerikaans kampioenschap in Ecuador.

Wedstrijdselectie
De spelers die het morgen moeten gaan doen: Andre Onana, Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Daley Sinkgraven, Heiko Westermann, Nick Viergever, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Amin Younes, Matteo Cassierra, Kasper Dolberg en Justin Kluivert. De wedstrijd in Kerkrade begint morgen om 12.30 uur.