Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Hessel & Tess? Terschelling zit vanavond in de Ziggo Dome

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 februari 2017, 22.33 uur · Foto: Flickr.com / Sjaak Kempe

Met een capaciteit van 10.000 concertgangers hadden alle bewoners van het waddeneiland Terschelling vanavond in de Ziggo Dome kunnen zitten. Het werden er 900, maar dat is nog steeds bijna twintig procent van het eiland. Waar ze voor komen? Een concert van de wereldberoemde - op Terschelling dan - Hessel & Tess.

De zingende kroegbaas Hessel en zijn dochter Tess zijn ware beroemdheden op het 4832 inwoners tellende eiland. Dat was vanmiddag te merken ook, want een heuse feestboot bracht de 900 eilanders naar het Friese vasteland om vervolgens met een stoet bussen naar Amsterdam te reizen, schrijft Omroep Friesland.

Arriva Arriva! Andele Andele! To Señor @hesselkuuk and Señorita @Tesschelling in the @ZiggoDome #TNTerschelling pic.twitter.com/s91gFO27Zk

— Gert Kracht (@GertKracht) February 4, 2017

Hessel gaf in het verleden al vaker grotere concerten. Maar voor Tess is het de eerste keer. Voor de gelegenheid is er 15 kuub zand in de Ziggo Dome gestort voor dat echte eilandgevoel. Voor wie nu denkt: 900 man, dat is een lege zaal, nou die heeft het goed mis. Hessel & Tess hebben heel veel fans ook in de rest van Nederland. In totaal zijn er zo'n 10.000 mensen op het concert afgekomen en dat ziet er zo uit:

En wij zijn gestart.. #Tesschelling #HesselTess pic.twitter.com/K0ITtdhdOW

— Ziggo Dome (@ZiggoDome) February 4, 2017