'Younes is eigenlijk al een half jaar niet in vorm'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 februari 2017, 18.44 uur

Ein-de-lijk maakte Ajax-aanvaller Amin Younes gisteren dan een doelpunt. Voor het eerst in 18 competitiewedstrijden wist de Duitse aanvaller het net te vinden.

Maar tevreden, dat zijn Ajax-watchers Kale en Kokkie nog bepaald niet. 'Als je heel eerlijk bent is Younes gewoon al een half jaar uit vorm. Het is elke wedstrijd hetzelfde kunstje! Je ergert je negentig minuten kapot aan 'm.'

Wie er dan wél goed was? 'Veltman. Die krijgt heel vaak onterecht kritiek, met name van supporters. Maar hij staat bijna altijd als eerste op het wedstrijdformulier.'  Verder was Roda-uit vooral 'een zakelijke overwinning', menen de heren. Komende week wacht Sparta. 'Dan maar eens vanaf minuut één erop. En een keer niet tevreden met 2-0...'