Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stad past plannen voor De Lairessestraat aan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 februari 2017, 19.30 uur

De definitieve herinrichting van de De Lairessestraat in Zuid komt er iets anders uit te zien het voorlopig ontwerp. Dit laat verkeerswethouder Litjes weten in een brief aan de raadscommissie Infrastructuur.

Buurtbewoners kwamen onlangs in het verweer toen de voorlopige plannen voor de herinrichting van de straat werden gepresenteerd. Buurtbewoners zagen, in hun optiek, te veel parkeerplekken verdwijnen. Ook vreesden ze dat, doordat fietspaden los komen te liggen en er dus minder ruimte is voor autoverkeer, problemen met de doorstroming zouden ontstaan in noodsituaties. 

Lees ook: Vrijliggende fietspaden in De Lairessestraat: 'Totale waanzin!'

Inmiddels is het definitieve ontwerp zo goed als af en hierin zijn enkele aanpassingen gedaan. Zo is er, dankzij een reeks aanpassingen, een uitbreiding van (circa) vijftien parkeerplekken ten opzichte van de huidige situatie mogelijk, schrijft Litjens. Ook wordt er gekeken naar de aanleg van extra laad- en losplekken, om de doorstroom te bevorderen.  

Lees ook: Bewoners niet blij met verbouwing De Lairessestraat

De fietspaden blijven, ook in het nieuwe ontwerp, los liggen van de rijbaan. Er moet op korte termijn al worden begonnen met het herinrichten van de straat. De werkzaamheden moeten vóór het voorjaar van 2018 zijn afgerond.