Ajax vergeet te winnen in Polen: 0-0

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 februari 2017, 00.04 uur

Ajax heeft vanavond niet weten te overtuigen in de Europa League wedstrijd tegen Legia Warschau, het bleef in Polen 0-0. Grote vraag van de avond: was de inzet van Davy Klaassen wél of niet over de lijn?

Zowel de scheidsrechter, de lijnrechter en de vierde en vijfde man oordeelden dat doelpoging van Klaassen in de 8ste minuut, voor de doellijn gekeerd werd. Maar op Twitter ontstond al snel na het incident een levendige discussie.

Dit was 100% een doelpunt van Davy Klaassen. #legaja pic.twitter.com/FKeZfVoPwN

— Bas Scharwachter (@BasScharwachter) February 16, 2017

Twee grote kansen
Op het veld gebeurde er intussen niet al te veel. Legia Warschau werd net een kwartier spelen wat sterker en wist Ajax-doelman Onana een paar keer te testen. Ajax kreeg nog twee grote kansen: Ziyech schoot recht op de keeper en Dolberg schoot vrij voor doel hoog over.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Ajax wist het niveau van de eerste helft niet meer te behalen en moest aan aantal keer vrezen voor de uitbraak van Legia. De avond eindigde uitzonderlijk slecht voor Kenny Tete. Hij mocht eindelijk weer eens starten in de basis, maar pakte vlak voor het einde van de wedstrijd zijn tweede gele kaart.

De return wordt volgende week donderdag gespeeld.