Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bulgaar moet zes de jaar cel in voor woningoverval De Pijp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 februari 2017, 14.54 uur

De rechter heeft een 30-jarige Bulgaar vandaag tot zes jaar celstraf veroordeeld voor een woningoverval op 10 juni 2014 in De Pijp. De man is eind 2015 in Bulgarije aangehouden, nadat hij sinds de overval voortvluchtig was.

Het slachtoffer werd op 10 juni 2014 in haar eigen woning door twee mannen overvallen. Nadat ze de deur opendeed, werd ze tegen de grond gewerkt. Volgens het slachtoffer heeft de verdachte haar op verschillende manieren geprobeerd stil te krijgen. Hij zou daarbij hebben geprobeerd haar mond te snoeren met een sjaal en een riem en door haar keel dicht te knijpen. Ook zou ze zijn geslagen en geschopt.

Schoonmaakster
Een schoonmaakster die in de woning aanwezig was, werd net zoals de bewoonster tegen haar wil opgesloten in een slaapkamer. Los van de woningoverval is er daarom ook sprake van wederrechtelijke vrijheidsberoving.

De overvallers hebben de woning aan de achterzijde verlaten en zijn in een gereedstaande auto gestapt. Door optreden van omstanders werd de vluchtauto tegengehouden. De 30-jarige Bulgaar wist te ontkomen. De andere man, een nu 37-jarige Bulgaar, werd wel aangehouden en is inmiddels 70 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Lees ook: 35-jarige Bulgaar veroordeeld voor brute woningoverval

Het Openbaar Ministerie had op 8 februari zes jaar celstraf geëist en de rechter heeft de Bulgaar vandaag tot dezelfde straf veroordeeld.