Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Amsterdammers zijn dol op Airbnb'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 maart 2017, 13.44 uur · Foto: Flickr/Shirley de Jong

Terwijl het fenomeen in eigen stad flink onder vuur ligt, blijken Amsterdammers zelf veel gebruik te maken van vakantiewoningen via Airbnb.

Dat blijkt uit cijfers die het verhuurplatform deze week verspreidde, en Daskapital.nl onder de loep nam. Volgens Airbnb werd maar liefst 17 procent van alle boekingen gedaan vanuit Nederland. Daarmee staan Nederlanders op de eerste plaats.

abc5media_image_1

Mondiale koploper
'Bijna een op de vijf gasten die reist met Airbnb is Nederlands', merken de opstellers van de rapportage fijntjes op. Van al die Nederlanders komt weer 16 procent uit Amsterdam.

Dat betekent dat van alle woningen en kamertjes die via Airbnb verhuurd worden, er 1 op de 37 geboekt wordt door een Amsterdammer.

abc5media_image_2

Geen reet
In de rapportage maakt Airbnb nog meer rekensommetjes en claimt het bedrijf dat zij honderden miljoenen euro's naar Nederland brengen, dankzij de 1,4 miljoen overnachtingen die hier geboekt worden.

Volgens Daskapital.nl houden verhuurders van Airbnb-appartementen juist 'geen reet' over aan de verhuur. Slechts een schamele 107 euro per nacht.