Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boni in Zuidoost dagenlang dicht door muizenplaag

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 februari 2017, 12.37 uur

Supermarkt Boni in Zuidoost is dagenlang gesloten omdat ze er een hardnekkig muizenprobleem moeten oplossen.

Donderdag kwam de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op bezoek. De inspectie ontdekte nogal wat sporen van muizen. De knaagdieren blijken zo massaal aanwezig, dat de autoriteiten besloot de deuren te sluiten.

'We constateerden ernstige hygiëneproblemen als gevolg van ongedierteoverlast', zegt een woordvoerder van de NVWA. Ze besloten dat de supermarkt 'onmiddellijk' gesloten moest worden.

Dichtsmeren
'Wij hebben een beetje problemen met muizen, dus we willen eerst eventjes de boel aanpakken', zegt Boni-rayonleider Max den Hollander tegen AT5. De hele winkel wordt leeggehaald en dan weer opnieuw gevuld worden. 'We zijn daarom langere tijd dicht om dat voor elkaar te krijgen.'

Pas woensdag gaat de supermarkt weer open. Tot die tijd wordt er flink verbouwd in de zaak. 'Alles wordt losgehaald, daar zijn we nu druk mee bezig. Dan gaan we alles helemaal dichtsmeren en plaatsen we alles weer terug.'

De NVWA merkt wel op dat voor de Boni de deuren weer kan openen, zij daarvoor nog alles komen controleren en dan pas groen licht kunnen geven.

abc5media_image_1